Abattoir Fermé

ArchiveCalendarAboutContactRepertoireShop

[NEDERLANDS] “Apocalypso” (2012)

Op 21 december 2012 blazen God en klein Pierke hun laatste adem uit… In de aanloop daarvan viert Abattoir - drie winterweken lang - the end of the world as we know it.

Met als rode draad Michel De Ghelderodes “La Balade du Grand Macabre”, presenteren Abattoir Fermé, het ensemble voor oude muziek Zefiro Torna, popcombo Capsule, kc nOna en véle special guests u tien genereuze avonden met 5 uur lang uitbundig theater, muziek én live acts. Vergeet zeker uw eetlust niet, want een laatste feestdis is inbegrepen!

Apocalypso is exclusief te zien in Mechelen en gaat nooit-jamais-never op tournee… De ticketverkoop gaat nu al stevig, wees er op tijd bij!


SPEELDATA: DECEMBER 2012

woe 5 - do 6 - vr 7 - za 8 
woe 12 - do 13 - vr 14 - za 15
woe 19 - do 20.
Telkens om 19u30 (!), kc nOna, Begijnenstraat 19, Mechelen.
Tickets € 20 (eten inbegrepen)

RESERVEREN
Bel +32(0)15 20 37 80 of mail info@nona.beACHTERGROND…
Met “La Balade du Grand Macabre” (1934) schreef de Belgische auteur Michel de Ghelderode een meesterlijke farce over de ondergang van de wereld. In 2012 is het precies vijftig jaar geleden dat de Ghelderodes ziel ten hemel steeg: hoogste tijd dus om het einde der mensheid te vieren…

De Ghelderode (1898-1962) schreef sprookjes, verhalen en toneelstukken die zich afspelen in een haast Bruegheliaans Vlaanderen van folklore, carnaval en groteske figuren. De Ghelderode was een tijdgenoot en vriend van o.a. James Ensor, Maurice Maeterlinck en de Mechelse schilder Prosper De Troyer, met wie hij een innige briefwisseling onderhield.


CREDITS:

TEKST EN REGIE: Michel de Ghelderode / Stef Lernous
SPEL: Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Kirsten Pieters, Eva Schram, Gert Jochems, Darya Gantura, Dominique Van Malder, Romy Lauwers, Steve Geerts, Elke Shari Van den Broeck, Va et Vient Majorettenkrops (H30) en vele anderen …
MUZIEK: Kreng, Zefiro Torna, Capsule
PRODUCTIE kc nOna, Abattoir Fermé, Zefiro Torna
COPRODUCTIE Cultuurcentrum Mechelen, Capsule
MET DANK AAN: Novotel Mechelen, Flandria Veilingen Mechelen, Illy, H30